Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Έφυγε από τη ζωή ο Λου Ριντ


Σε ηλικία 71 χρόνων, έφυγε από τη ζωή ο Λου Ριντ, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ξεκινώντας με τους Velvet Underground στις αρχές της δεκαετίας του '60 έφερε έναν τελείως διαφορετικό αέρα στην μουσική μεταπηδώντας συχνά σε πολλά είδη της ροκ.


Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1942 και μέχρι το 2010 υπηρετούσε συνεχώς τη μουσική. Η αιτία του θανάτου του, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Λιούς Αλαν Ριντ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 2 Μαρτίου 1942 και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών (Syracuse University). Μετά την αποφοίτησή του, ο μόλις 1,65 μ. ύψους Λου, δημιούργησε μαζί με τον Ουαλό Τζον Κέιλ, το συγκρότημα The Primitives, το οποίο μετεξελίχθηκε τελικά στους The Velvet Underground.

Η συνάντησή του με τον Αντι Γουόρχολ ήταν καθοριστική και απογείωσε τη φήμη του, καθώς αυτός ήταν που έφερε στο συγκρότημα τη Γερμανίδα Νίκο. Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν, οι Velvet Underground κυκλοφόρησαν τέσσερις δίσκους. Στη συνέχεια ο Ριντ ακολούθησε σόλο καριέρα.

Ωστόσο, είχε πάρει μέρος και σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως "Ο Αρθουρ και η εκδίκηση του Μάλταζαρ", "Αρθουρ 3: Ο πόλεμος των 2 κόσμων" "Λίγος καπνός ακόμα".

Πριν από περίπου δύο μήνες, ο Λου Ριντ είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...