Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

"Σταχτοπούτα" στην Εθνική Λυρική Σκηνή



Με την απολαυστική κωμική όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι "Σταχτοπούτα", άνοιξε στην Εθνική Λυρική Σκηνή η αυλαία της νέας περιόδου.
Στο κέντρο της υπόθεσης βρίσκεται η Αντζελίνα, θετή κόρη του Ντον Μανίφικο, την οποία η οικογένειά της φωνάζει Σταχτοπούτα.
Παραμελημένη και κατατρεγμένη από τον πατριό και τις άσχημες κόρες του, η Αντζελίνα ερωτεύεται τον πρίγκιπα Ντον Ραμίρο, ο οποίος εκτιμά την καλοσύνη της και μετά από περιπέτειες, τη νυμφεύεται.
Η δράση της "Σταχτοπούτας" μεταφέρεται στον μικρόκοσμο ενός θεάτρου της Νέας Υόρκης, την περίοδο του κράχ και της μεγάλης ύφεσης.
Η Σταχτοπούτα βγαίνει νικήτρια γιατί στην εποχή της κρίσης, η οποία μεταλλάσσει τους ανθρώπους, διατηρεί την ακεραιότητα και την καλωσύνη της. Στην όπερα του Ροσσίνι "Σταχτοπούτα" ή "Ο θρίαμβος της καλοσύνης", όπως είναι ο πλήρης τίτλος της, τη λύση στο έργο δίνει ένα ακριβό βραχιόλι αντί για γοβάκι, όπως συμβαίνει στο πασίγνωστο παραμύθι του Περρό.
Τον ρόλο της "Σταχτοπούτας" ερμηνεύουν εναλλάξ η Μαιρη - Ελεν Νέζη, η Ειρηνη Καράγιαννη και η Αρτεμις Μπόγρη, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ροδούλα Γαϊτάνου, για την οποία η "Σταχτοπούτα" αποτελεί την πρώτη της παραγωγή στην Ελλάδα και την πρώτη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Οι παραστάσεις της "Σταχτοπούτας" θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...