Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Κρήτη


Στα 6,3 Ρίχτερ υπολογίζεται τελικώς η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες στις 16:12 στην θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων, στη Κρήτη, με εστιακό βάθος στα 60 χιλιόμετρα.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, o σεισμός είχε μέγεθος  6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 64 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και, σύμφωνα με τα ανανεωμένα στοιχεία, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 47 χιλιόμετρα (αρχικά είχαν δοθεί 10 χιλιόμετρα).

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα, όπου μάλιστα ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε, χωρίς όμως ζημιές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretalive, πολλοί πολίτες πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν στους δρόμους καθώς ο σεισμός τους έπιασε κυριολεκτικά στο ύπνο. Ένας ηλικιωμένος πανικοβλήθηκε και πήδηξε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά.

Στην πόλη των Χανίων έχουν αναφερθεί πτώσεις από πέτρες σε παλιά σπίτια στην παλιά πόλη, καθώς και ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...