Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στο 12,2% η ανεργία στην Ευρωζώνη.


Στο 12,2% η ανεργία στην Ευρωζώνη. Στο «κόκκινο» τα ποσοστά σε Ελλάδα και Ισπανία, ενώ οι χώρες με τη χαμηλότερη ανεργία είναι η Αυστρία και η Γερμανία.

Στο 12,2% από 12% τον μήνα Αύγουστο ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη για τον μήνα Σεπτέμβριο, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. των 28 χωρών να φτάνει το 11%.
Όπως ήταν αναμενόμενο μάλιστα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας είναι η Ελλάδα (27,6% τον Ιούλιο) με την Ισπανία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (26,6% τον Σεπτέμβριο).
Συνολικά, στην Ευρωζώνη, ο αριθμός των ατόμων χωρίς δουλειά τον μήνα Σεπτέμβριο ανήλθε σε 19,447 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση από 19,387 εκατομμύρια τον Αύγουστο. Την ίδια ώρα η ανεργία στις 28 χώρες-μέλη αγγίζει 26,872 εκατομμύρια πολίτες.
Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Αυστρία, με ποσοστό 4,9% και ακολουθούν η Γερμανία και το Λουξεμβούργο με ποσοστό 5,2% και 5,9% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, σε Ισπανία και Ελλάδα τα ποσοστά της ανεργίας χτύπησαν «κόκκινο» με τη χώρα μας να βγαίνει για άλλη μια φορά πρωταθλήτρια με ποσοστό 27,6% (για τον μήνα Ιούλιο, καθώς αυτά είναι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για τη χώρα μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...