Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης: οι τρείς επικρατέστερες προτάσεις




Τρεις διαφορετικές προτάσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται μετά την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το in.gr, οι επικρατέστερες προτάσεις είναι οι εξής:


-Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και το επίδομα θέρμανσης. Αν η τρόικα δώσει το πράσινο φως υπάρχει περιθώριο λελογισμένης μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20% και παράλληλη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

-Μετατροπή της επιδότησης της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης σε απευθείας εισοδηματική ενίσχυση. Η πρόταση προβλέπει την κατάργηση του συστήματος Ήφαιστος και της υπηρεσίας χορήγησης επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης του Taxisnet και την απευθείας χορήγηση των ενισχύσεων στους δικαιούχους βάσει των υφισταμένων κριτηρίων, κάτι που εκτιμάται ότι θα αυξήσει τις αγορές καυσίμων.

-Επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους δικαιούχους. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν τον διπλασιασμό των δικαιούχων, στις 500.000.  Ειδικότερα, εξετάζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά να αυξηθεί στις 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, στις 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα εξετάζεται να αυξηθεί στις 40.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της ακίνητης περιουσίας υποχρέου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, το ανώτατο όριο εξετάζεται να αυξηθεί στις 180.000 ευρώ για τους άγαμους και στις 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Το επίδομα θα δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκίνητων άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, ενώ εξετάζεται αύξηση και του μέγιστου αριθμού τετραγωνικών που θα επιδοτούνται
ΠΗΓΗ: EcoNews.g - in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...